Знание
Литературен клуб
Предложи книга
Информация
Срещи
Семинари
Преподаватели
Мнения
Мнения за БУЦ
Мнения за клубове

 

Клуб "Вярващи очи"
 

Записване

Клуб
Вярващи очи


Когато вземеш от вярата на другите, твоята вяра става по- силна!

 

Вярващите очи са гаранцията за вашия  успех!

Имате ли очи, които да ви вярват?

Да ви одобряват?

Клуб “Вярващи очи”

Клуб за всички, които търсят:

Да намерят себе си

Вътрешно равновесие и хармония

Ефективни начини за справяне със стреса и напрежението

Вселенска мъдрост

Добри приятели

Вяра и подкрепа

Реализация на мечтите си

 

Вярващите очи

 

Много са трудностите, които ние, българите, срещаме, идвайки и устройвайки се в Америка. Много усилия ни коства да уредим за себе си и за децата си нов живот. Минаваме през всичко- пътуването, намиране на жилище, работа, документи... Трудностите са от всякакъв характер. Като се започне от езика и се стигне до това, че тук всичко е толкова ново и различно. С някои неща свикваме веднага, за други са ни нужни години.
Едно от най- тежките неща, е липсата на приятелите, роднините, близките ни. В това трудно за нас време, ги няма точно тези, които ни се иска да са с нас. Тези, на които сме свикнали да разчитаме, и за хубаво, и за лошо. Липсват ни техните вярващи очи. Липсва ни погледът, в който четем доверие. Да ни кажат, че можем, че ще се справим. Да чуем, че сме на правилния път! Да ни дадат воля да вървим, без да се отказваме!

Това, което чуваме още в първите си дни в Америка е, че българите не си помагат! И най- често: ”Стой по-далеч от българи!”. В такива моменти си мислим:  „Тогава накъде?”. Желанието ни да принадлежим към определен кръг от хора или група, да се чувстваме част от нещо по-голямо, да усещаме сила и защита, ни води в обятията на други култури. В желанието си да се интегрираме, забравяме себе си и се стараем да бъдем други, по-модерни, по- нови и силни. Опитваме дълго и все се надяваме. Строим мостове от нашите брегове, към бреговете на американци, поляци, индийци, руснаци. В едни от тях виждаме славянската братска кръв, в други- стремеж за равенство, докато не стигнем до полюса на самотата. Няма кой да ни разбере така, както само ние, българите, можем! Идвайки от едно и също място, преминали през едни и същи трудности, всички ние водим една и съща борба- да успеем да се адаптираме и да почувстваме дом под нозете си. Да се почувстваме  свои отново. Но за раждането на това чувство, са ни нужни приятели. Имаме нужда от хора, с които да се смеем и на които да разчитаме! Тук процесът за създаване на приятелският кръг започва отново.
Обикновено приятелите ни са тези, които първи са се появили в живота ни. Тях, като че ли Господ ги е изпратил, за да облекчат трудностите ни. Те са се притекли с готовност на помощ. Споделяли са с нас, и храната си, и времето, и са ни помагали, с каквото са могли. Но не винаги е така. Случва се понякога първите приятели да останат "незабравими" с това, че вместо да ни помогнат, са се облагодетелствали от нашето незнание и с това са отежнили живота ни, който и без това не е бил лек. В процеса на оформяне на приятелския кръг, постепенно отпадат фалшивите приятелства и остават истинските. И тези, които останат, се превръщат в семейство за нас. Тук приятелите са семейство!
Въпреки това, е много трудно да намериш точния човек, с който да споделяш всичко и пред който да разкриваш душата си, това от което имаме най- голяма нужда. Ще ни разберат ли или ще ни се подиграят?

 

Щеше ли да се стигне до самоубийствата, които се случиха през последните години, ако имаше някой, който да разбере, какво искаха и за какво страдаха душите им?

 

Да намериш Вярващите очи, които да те разбират и вярват в теб, по мое наблюдение от работата ми с хора, е най-трудно. Да намерим тези очи, които да ни подкрепят, дори когато ние самите сме загубили вяра в себе си! Това е толкова нужно на всеки.
Ние не можем сами. Не можем без подкрепата и вярата на другите в нас. Така сме устроени. Това е природата ни- да успяваме заедно, а не по сами. И не да гледаме един на друг като врагове, а да гледаме като приятели, като равни.
„Къде да намерим тези вярващи очи?”- ще попитате вие. „Около мен има само негативни хора, които само се оплакват. Дори семейството ми винаги се съмнява в мен и все се стреми да ме предпазва от всичко, но не иска да ми повярва и да се опита да разбере, какво му се иска на сърце ми.”
За да срещнем Вярващи очи– трябва първо ние да станем вярващи очи за другите.
Можем ли?
Можеш ли, ако твой приятел ти каже, че отива на околосветско пътешествие, да не му казваш колко трудно ще му бъде и колко ще е опасно, а да му кажеш- “Страхотно! Аз ще ти помогна да си стегнеш багажа и ще те чакам жив и здрав, да се върнеш и да ми разказваш.”
Можеш ли да погледнеш другия, да одобриш, да се зарадваш и да му пожелаеш успех?
Ако ти започнеш да вярваш в другите, ще започнеш да привличаш около себе си хора, които да вярват в теб.
Когато реших да направя семинара "Мечтите на твоето сърце” за българската общност, вече бях асистирала на Sonia Choquett, която е автор на книгата “Your Heart Desire “, по която тя прави семинар, обявен за един от 10-те най-добри, които могат да променят живота ни. Реших първо да позвъня на Климент Величков- редактор на в. "Старт”. Разбирайки за идеята ми “Мечтите на твоето сърце”, без дори да се замисли ми каза: “Браво! Страхотно! Българинът има нужда точно от това. Бедното човешко сърце има нужда да чуе мечтите си!” Така Климент Величков стана за мен Вярващите очи.
Обади ми се Йордан Ганчовски- редактор на в.”Златорог” и ми предложи своя вестник и своите Вярващи очи, като ми каза: ”Пиши, хората трябва да научат за Вечните Истини и да ги направят част от своя живот.” Благодаря ти, Йордан! Благодаря ти Климент! Благодаря ви за това, че бяхте Вярващи очи за мен и предоставихте страниците на своите вестници, за да могат читателите да се докоснат до онези вечни истини и природна мъдрост, които всъщност са заложени във всеки един от нас.

Имате ли и вие Вярващи очи, които да ви подкрепят за всичко, което мечтае вашето сърце? Да ви одобряват и да вярват във вас?
Ваня, която дойде на семинара, който направихме през месец Април, “Вярвай на своята интуиция”, сподели с останалите присъстващи, че във всеки човек вижда красотата и добротата му. ”За мен всички хора са красиви!”, каза Ваня.
Можете ли и вие, като Ваня, да общувате с другите с душата си, а не със своето его? Опитайте и ще се изненадате в това, колко сме еднакви! Ще видите, че няма какво да ни дели, няма какво да ни кара да сме един срещу друг. Ще видите как, когато вие сте Вярващите очи за другите, вие ще привличате Вярващи очи и към себе си. 
Избирайки работата с хора, аз съм си избрала и професията Вярващи очи. А всички, с доверието си към мен, стават за мен Вярващи очи.
Ние имаме нужда от вяра и подкрепа при осъществяване на мечтите си. Всеки има нужда да чуе: “Да! Това е Чудесно! Желая ти Успех!”
Ако искаш да намериш Вярващи очи, трябва да станеш такива за другите.

Заповядай в клуб „Вярващи очи”, за да намериш очите, които вярват в теб!

Споделено

„Искрени благодарности към г-жа Паслиева, за прекрасната идея за откриването на Клуб „Believing Eyes”, който продължава да се развива и да се множат неговите членове. Всички, които посещават клуба, са хора с положителна енергия. И когато човек попадне в такава среда се чувства невероятно. Става различен. Започваш да мислиш по друг начин. Човек достига до друго ниво на разбиране за нещата и му става по-леко.  Чувстваш вярата и подкрепата на другите и се чувстваш по- силен. За мен това е едно голямо духовно семейство.
Благодарим на Клуб „Believing Eyes”, който подкрепи основаването на Българското Училище ”Родна Реч”. Благодаря на всички, които са посещавали Клуба и са били щастливи да изживеят радостта от споделяне на идеи, мисли и подпомагане.
Вярвам, че Вярващите очи ще се увеличават и ще се радваме на семената, които посаждаме и техните плодове, които берем с толкова обич и любов.
С много обич, към всички членове на Клуб „Believing Eyes” и техните последователи.”
Златка Велчева

 

„Преди повече от година, идеята за „Believing Eyes” възпламени сърцата и душите на няколко ентусиасти, копнеещи да разширят познанията си в света на неизвестното и да срещнат приятели със сродни интереси, с които да общуват. Днес Клуб „Believing Eyes” обединява голям кръг от хора, от средата на българската интелигенция в Чикаго и се оформя като място за обмяна на идеи, дискусии и информация. Клуб „Believing Eyes”, успешно запълва дефицита от общуване в забързаното Чикагско ежедневие на Българската общност.”
Детелина Кунс

 

„Всяка среща на Клуб „Believing Eyes” е очакван празник за мен. Срещите с интересни, духовно отворени хора, в доброжелателна обстановка, е един от най- добрите начини за мен за дестресиране и зареждане с положителна енергия.”
Нели Петрова

 

 

КЛУБ ВЯРВАЩИ ОЧИ

Какво е човешката душа? Какво иска и за какво копнее тя? Какво означава да се грижим за  душата си? Какво дава храна на душата? Ще сме щастливи ли, ако не й даваме това, за което тя жадува? Имаме ли достатъчно време за нея?
Някои сигурно се питат, за какво ли говоря, когато тяхната единствена цел е да се борят всеки ден с обстоятелствата от нашето ежедневие и да оцеляват. Мисля, че повечето от вас са спрели да обръщат внимание на това, което ги радва. Дори вече сте забравили какво  обича изтормозената ви душа!
“Душата ми така е копняла за това пътуване и за срещата ми с вас. Толкова много болка таях в сърцето си! Чудех се и ви се радвах, че изглеждате толкова щастливи.”- споделя Паолина, участничка в семинара “Мечтите на твоето сърце”. Тя летя от Атланта, за да участва в семинара, който се проведе на 06/05. “Сега аз се чувствам по същия начин”, продължава Паолина, „щастлива и уверена в себе си. Хубаво е, че толкова много българи се отзовават на тези срещи. Тук разбрах, че и другите са имали нужда от това, което аз съм имала. Разбрах, че аз не съм различна. Разбрах, че всички си приличаме. Тук получих вяра в себе си и в бъдещето си. Всичко надмина очакванията ми. Чувствам се толкова щастлива.”
Не е ли наистина това, от което имаме нужда? Да намерим собственото си Аз в държавата на неограничените възможности и заемайки мястото, което заслужаваме, да се усетим щастливи?
Това е моята роля, като психолог и водещ на тези мотивиращи и издигащи духовността семинари- да помогна на всеки да намери силите в себе си и да почувства, че не е сам по този път. Да помогна в процеса на тази трансформация и тя да стане по- бързо и безболезнено.
Заедно с Паолина, за Атланта отлетяха и идеите за създаване на КЛУБ „ВЯРВАЩИ ОЧИ”, които участниците в семинара издигнаха и подкрепиха.
“Надяваме се българите по целия свят да имаме такива клубове на Вярващите очи, където можем да намираме приятели, които да ни вярват. Когато почувстваш вярата на другите, твоята вяра става по- силна.”- беше мнението на участниците в семинара.
И Христос е имал нужда от хора, които да му вярват и да го подкрепят и това са били 12- те му сподвижници. Огледай се, имаш ли поне 4-ма приятели, които ще се зарадват на всичко, което правиш и постигаш, които ще ти вярват, дори когато ти спреш да вярваш в себе си? Или си се обградил с хора, които се оплакват и са винаги в лошо настроение. Не споделяш, защото знаеш, че или ще ти завидят, или ще те изклюкарстват, или ще те разубедят, или никога няма да повярват на това, за което им говориш. А може да не успееш да споделиш, защото те са все тези, които говорят, но никога не се сещат, че и ти искаш да кажеш нещо.
Тайната да намериш хора с Вярващи очи, е да станеш ти Вярващи очи за другите.

Или с други думи - можеш ли да повярваш, че другите ще повярват в теб?
Това, което се иска от теб е да повярваш. В този клуб ще срещнеш истински приятели!
Понякога се затваряме в кръга на самотата и неразбирането и вярваме, че сме родени вълци- единаци. Бягаме от хората и се заблуждаваме, че нямаме нужда от никого. Истината е, че вълците трудно оцеляват сами, затова живеят в глутница. И всички останали животни съществуват  в общности и никога сами. Природата е мъдра!
Някои хора смятат, че ако  мислят изключително за себе си, ще бъдат щастливи. Това е невъзможно и дори се излагат на опасността да преминат големи страдания, защото Щастието се обуславя от Закона на Цялото-  принцип, по който е устроен света. За да сме щастливи и успешни, трябва да изпълним определени Природни закони и условия, в които да влеем своята енергия.
Ние хората имаме нужда от:

Обич

Вяра

Помощ 

Подкрепа

Записване